آژانس دیجیتال مارکتینگ دایان
آژانس دیجیتال مارکتینگ دایان
وایرال مارکتینگ و چند نمونه در ایران!

  1. Home
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. دسته‌بندی نشده
  6. /
  7. وایرال مارکتینگ و چند…

وایرال مارکتینگ و چند نمونه در ایران!

دیده شدن یا دیده نشدن؟ مسئله این است!

همه ی ما خواه یا ناخواه به دیده شدن علاقه مند هستیم، حتی در بیشتر اوقات دوست داریم این دیده شدن در بستر ندیده شدن باشد! بله درست خواندید، ما میخواهیم خودمان یا کسب و کارمان دیده شوند بدون اینکه  میل و خواسته ی دیده شدنِ ما دیده شود. و چه بهتر که این دیده شدن فراگیر و سریع تر از حد ممکن باشد. در واقع ما با رقبایمان در جنگ نگاه ها هستیم و پیروز این میدان، نگاه مشتریان را به غنیمت میبرد.

با دیجیتال مارکتینگ دایان همراه باشید، تا با وایرال مارکتینگ آشنا شوید.

وایرال مارکتینگviral marketingچیست؟

بازاریابی ویروسی یک استراتژی بازاریابی دیجیتالی است که با تبلیغات فراگیر برای یک برند، محصول یا خدمت به دیده شدن آن با اتکا بر مخاطب کمک میکند، و هدف کلی آن ایجاد اشتیاق در افراد برای اشتراک گذاری محتوا های تبلیغاتی ولایک خوردن و ایجاد تعامل با مخاطبین است.

در واقع بازاریابی ویروسی انتشار یک  محتوای تبلیغاتی از یک فرد به فرد دیگر است با همان روشی که ویروس در یک جمعیت پخش میشود.

به عبارت دیگر، هدف هر تیم بازاریابی ویروسی ایجاد محتوایی است که احتمال اشتراک گذاری و ارائه آن توسط کاربران شبکه های اجتماعی با پتانسیل بالای شبکه وجود داشته باشند. از طرفی هم شبکه های اجتماعی مثل یوتیوب ،اینستاگرام، فیس بوک و … با تمرکز، بر خواسته ی مخاطب بستر اشترک گذاری را فراهم کرده است.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد بازاریابی ویروسی اتکای آن به شبکه های اجتماعی برای توزیع محتوا است، و اگر یک قسمت از محتوا توسط یک شخصیت محبوب رسانه های اجتماعی یا افراد مشهور به اشتراک گذاشته شود، می تواند حالت ویروسی بگیرد و با سرعت بالاتر و صرف هزینه ی کمتر منجر به هزارن یا حتی میلیون ها بازدید، اشتراک گذاری و انواع دیگر تعامل شود. و همین موضوع به دیده شدن برند، جذب مشتریان بالقوه و فروش بیشتر می شود. هرچه  یک محتوا به اشتراک گذاشته شود احتمال ویروسی شدن آن و جلب توجه ملی و یا بین المللی بیشتر می شود.

بازاریابی ویروسی چگونه کار می کند؟

رسانه های اجتماعی به طور قابل توجهی دارای قدرت و پتانسیل بازاریابی دهان به دهان هستند، در گذشته، چارچوب مخاطبین تبلیغات دهان به دهان محدود به خانواده و دوستان بوده و نهایتا برای بازاریابی پر سروصدا به روش ارتباطی کم سرعت مثل آگهی در روزنامه ها تکیه میکردند تا محتوا را در مقیاس بزرگ تری  به گوش مخاطب برسانند.

امروزه بازاریابی دهان به دهان از طریق کانال های بازاریابی دیجیتال مثل شبکه های اجتماعی، وب سایت، تبلیغات تلویزیونی و… انجام می شود، که در آن کاربران با محتوای بازاریابی درگیر می شوند و آن را در پلتفرم های اجتماعی خود به اشتراک می گذارند. یک اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی می تواند توجه صدها،هزاران یا حتی میلیون ها نفر را با لمس یک دکمه به دست بیاورد. بازاریابی ویروسی با اشتراک گذاری اجتماعی نسخه ی آپدیت شده و قرن بیست و یکمی از روش بازاریابی دهان به دهان است، با این تفاوت که هزاران بار موثر تر است!

 عوامل موفقیت بازاریابی ویروسی

از آنجایی که کسب و کارهای زیادی به پتانسیل عظیم بازاریابی ویروسی برای دستیابی به مشتریان هدف خود پی برده اند، بازاریابان به دنبال عوامل موفقیت بازاریابی ویروسی شش عامل را معرفی کرده اند.

ارزش اجتماعی

محتوایی که شما به اشتراک می گذارید باید، برای مخاطبان خوب به نظر برسد و برای مخاطب جذابیت لازم برای اشتراک گذاری را داشته باشد.

محرک ها

ارزش های اجتماعی باعث می شوند مردم درباره ی محتوای ویروسی شما که انتشار پیدا کرده صحبت کنند، اما محرک ها باعث میشوند که در ذهن مخاطب بمانید، و افکار و ایده را بهم متصل میکند، باید در محتوای خود از محرک هایی استفاده کنید که با عدم حضور محصولات شما هم، مخاطب شما را به یاد بیاورد. بازاریابی ویروسی باید با تجارب روزانه مصرف کنندگان ارتباط برقرارکند تا بتواند با خود مخاطب ارتباط بگیرد.

احساس

انسان ها موجوداتی احساسی هستند، بنابراین پیام های احساسی بهترین راه برای جلب توجه ما هستند. چه یک ویدیوی زیبا از گربه باشد یا یک کمپین برای حمایت از خیریه، جلب توجه مخاطبان شما گام مهمی برای به اشتراک گذاشتن محتوای شما است.

عمومی بودن

زمانی که یک پیام در یک مکان عمومی ارائه می شود، افراد تمایل بیشتری به اشتراک گذاری پیام دارند. ارائه عمومی یک پیام به عنوان اثبات اجتماعی آن پیام عمل می کند. اگر یک کاربر شبکه اجتماعی ببیند که بسیاری از مخاطبانش در حال انتشار یک پیام خاص هستند، ممکن است تمایل بیشتری به اشتراک گذاری آن پیام داشته باشد.

ارزش علمی

یک راه عالی  برای ویروسی شدن یک پیام این است که اطمینان حاصل کنید که محتوا هنگام اشترک گذاری ارزش علمی دارد. مردم دوست دارند برای دیگران مفید باشند یا در یک هدف مشارکت کنند و اگر به آنها فرصت کمک به کسی را بدهند، به راحتی پیام ویروسی را منتشر می کنند.

داستان ها

انسان ها بر اساس روایت ها فکر می کنند، و در  داستان ها قدرت قانع کنندگی مخاطب نیز وجود دارد و همین موضوع باعث می شود کاربران بخواهند آن را با دوستان و مخاطبین خود به اشترک بگذارند. گفتن یک داستان عالی در مورد شرکت، محصول یا مشتریان خود در قالبی مختصر و پر تاثیر راهی عالی برای ایجاد تعامل است که باعث شناخت برند شما می شود.

مزایای وایرال مارکتینگ

کم هزینه بودن

در بازاریابی وایرالی چون عمده فعالیت بر عهد مخاطبین و کاربران شبکه اجتماعی است، عملا صاحبین کسب و کار هزینه ی گزافی جهت تبلیغات پرداخت نمی کنند. بنابراین، بازاریابی وایرالی نسبت به همه شیوه های تبلغاتی ارزان تر است.

 دسترسی به عموم افراد

خوشبختانه پیشرفت اینترنت و فضای مجازی بستر دسترسی به تعداد زیادی از مخاطب را برای صاحبین کسب و کار ایجاد کرده، در بازاریابی وایرالی مخاطبین آماده دریافت یک محتوای جذاب اند تا آن را انتشار دهند. پس، شما باید با نهایت خلاقیت و هنر یک محتوای جذاب تولید کنید.

 اعتماد سازی

محتوا عموما در بازاریابی وایرالی از شخص به نزدیکان و دوستان آن شخص ارسال می شود، همین موضوع نشان دهنده انتقال اعتماد مخاطب به شما و اعتباربخشی به برند شما است.

برندینگ

اگر محتوایی که خلق کرده اید به میزان کافی جذاب و هیجان انگیز باشد، می تواند باعث تعامل شما با مخاطب شده و در برندیگ به شما کمک کند.

 

چند نمونه از وایرال مارکتینگ

  •  وایرال مارکتینگ تبلیغاتی برند بیژن با کلیپی که یکی از بازیگران مطرح در آن نقش آفرینی می کند،(بیژن خونت نیوفته!)
  • وایرال مارکتینگ تبلیغاتی اپلیکیشن با سلام (با سلام ،سلام)
  • وایرال مارکتینگ  در شبکه های اجتماعی ساعت برند casio

(اشاره خواننده معروف شکیرا در آهنگش به سطح پایین بودن این برند )

وایرال مارکتینگ شبکه های اجتماعی با برگزاری چالش های سیاسی، اجتماعی مثل چالش سطل یخ، چالش های قبل یا بعد.

 

نکته آخر

همراهان عزیز توجه داشته باشید، که تبلیغات با روش وایرال مارکتینگ مثل راه رفتن بر لبه ی تیز تیغ قضاوت هاست، اگر محتوایی که قرار است وایرال شود، محتوای مناسب و هماهنگ با سبک و سیاق زندگی مخاطب نباشد، می تواند نتیجه عکس دهد و اعتبار برند شما را خدشه دار کند.

تیم مجرب دیجیتال مارکتینگ دایان برای مشاوره در مورد تمام اجزای دیجیتال مارکتینگ به شما عزیزان آماده ی همراهی شما است. شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان با مشاورین ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.